Меню
Каталог
Закрити
uk
+38 (098) 762-54-33
Київ
Приймаємо дзвінки

з 9:00 до 20:00


вул. Дегтярівська 21 (територія заводу БудШляхМаш)

Пн.-Пт.

9:00 - 20:00

Сб.

11:00 - 17:00

Марміти та мармітниці – що це?

Необхідність постійної підтримки певної температури їжі – основна причина створення мармітниць. Що таке мармiт? Це спеціальна ємність, куди складається приготовлена ​​страва, яка повинна залишатися гарячою протягом деякого часу..

Існує два визначення, що пояснюють, що таке марміт:

  • керамічний – це настільний варіант ємності, що складається з каструлі з кришкою, розміщений на спеціальній платформі або підставці;

  • якщо говорити про марміт, як про обладнання для закладів комунального харчування, він має вигляд досить габаритної металевої конструкції, куди вбудовані відповідні ємності.

Марміт — що це таке та його різновиди

Класична керамічна модель нерідко називається побутовою, оскільки призначена для домашнього використання. Однак їх також часто використовують у ресторанах, кафе, а також на фуршетах, тому що марміт настільний – це оптимальний варіант сервірування святкових столів.

Якщо говорити про електричні марміти, що таке можна зрозуміти з назви: такі ємності використовують електроенергію, щоб не просто зберігати тепло страв, а й підтримувати необхідну температуру. У стандартних настільних моделей максимальний показник становить 80°.

Щоб зрозуміти, як влаштований марміт, достатньо взяти будь-яку його модель: умовно цей вид пристрою можна поділити на дві складові – ємність та підставку.

Для чого використовуються марміти

Як настільні, так і габаритні мармітниці застосовуються тільки для збереження або підтримання температури страви. Готувати в них продукти не можна, оскільки пристрої були створені для виконання інших завдань.

Що таке мармітниця: матеріал виготовлення

Класичні настільні моделі можуть виготовлятися з найрізноманітніших матеріалів: порцеляни, кераміки, мармуру, граніту та жаростійкого скла. Вироби промислового типу, як правило, виготовляються із нержавіючої сталі. Цей метал дозволяє зробити пристрій зручним та практичним, а завдяки особливостям матеріалу – підвищити термін служби такого теплового обладнання, повністю зберігаючи його функціональні особливості.

Якщо ви роздумуєте, як використовувати марміт, звертайте увагу на матеріал, з якого він виготовлений:

  • Вироби з порцеляни та кераміки використовуються для збереження тепла, а також його рівномірного розподілу. Страви залишаються гарячими протягом кількох годин. Якщо ви роздумуєте, вивчаючи фарфоровий марміт, що це таке і навіщо використовуються подібні пристрої, враховуючи інші матеріали виготовлення, вони оптимальні для прикраси святкового столу. Існують моделі з підігрівом або без нього.

  • Мармурова та гранітна продукція практично не поширені: такий марміт – це ємність лаконічної форми, досить важка і не найзручніша. Застосовуються для строгих, стриманих інтер’єрів закладів громадського харчування.

  • Нержавіюча сталь дозволяє робити прилади практичними та зручними. Такі пристрої можуть працювати від свічки або пальника, але також від електричної мережі, якщо це передбачено.

Марміт: застосування пристрою

Устаткування призначене для постійного підігріву вмісту в ємності, що може здійснюватися за допомогою пальників, свічок, електричної енергії або водяної лазні. Також бувають інфрачервоні варіанти, однак у таких пристроях нагрівальні елементи розташовані зверху, а їжа не пересушується через відсутність руху сухого повітря.

Також всі моделі поділяються на два вужчі різновиди:

  • Що таке мармити перші страви? Це спеціальний тип обладнання, призначений для збереження тепла у супах.

  • Що таке мармити других страв? Цей пристрій призначений для підтримки тепла в м’ясі, овочах та інших стравах. У таких типах устаткування використовується будь-який тип обігріву, крім сухого.

Марміт для перших страв: що це, якщо не простий спосіб підтримання оптимальної температури страви. Однак ви можете розібрати виріб, використовуючи ємність як контейнер для приготування їжі. Наприклад, для гасіння чи закипання.

Марміт, використання якого призначене для виконання завдань підтримки температури їжі, може бути овальним, квадратним, круглим або прямокутним. Однак різновиди промислового типу можуть бути використані також для збереження температури напоїв, соусів, або бути універсальними.

Якщо вас зацікавила мармітниця, для чого вона ще може бути використана — індивідуальне питання. Практично кожен пристрій з сухим обігрівом має невеликі чавунні конфорки, через які подається вогонь. Таке обладнання оптимально підходить, наприклад, для нагрівання супів, розсольників, напоїв та соусів, але не використовується для других страв через швидке висушування. Тому можливості застосування мармітниці, як правило, обмежені лише способом нагрівання..

Марміти: що таке лінія роздачі та яке для неї підбирати пристрій

Мармітниця: що це таке – ви дізнаєтесь, вивчивши відповідну модель. У кожного її різновиду термін служби залежить від частоти експлуатації устаткування, і навіть деяких додаткових чинників: матеріалу, особливостей конструкції та іншого.

Якщо вас зацікавив марміт, що таке керамічний або порцеляновий тип, ви вже знаєте. Але якщо говорити про лінію роздачі та прилади у закладах громадського харчування, їх ємність, розміри та спосіб обігріву визначаються індивідуально. Підбирати пристрої слід залежно від спрямованості закладу, для якого ви купуєте цей вид теплового обладнання.

Детально ознайомитись з асортиментом мармітів, Ви можете у нашому каталозі по розділах:

 

В связи с поднятием цен на металл стоимость изделия уточняйте у менеджера. ЗВОНИТЕ: +38 (098) 447 22 66 Відхилити