Меню
Каталог
Закрити
uk
+38 (098) 762-54-33
Київ
Приймаємо дзвінки

з 9:00 до 20:00


вул. Дегтярівська 21 (територія заводу БудШляхМаш)

Пн.-Пт.

9:00 - 20:00

Сб.

11:00 - 17:00

Пристрій барної стійки

Правильне та раціональне обладнання бару визначає те, наскільки успішним буде бізнес. На дохід закладу, наприклад, впливає барна стійка в ресторані: вона є складною функціональною конструкцією, призначеною для виконання відразу кількох завдань.

Конструкція барної стійки складається з кількох секторів:

  • верхня частина – прилавок, основне призначення якого полягає в обслуговуванні відвідувачів;

  • нижня частина – робоче місце бармена, де відбувається приготування коктейлів;

  • прохід – тут постійно переміщається персонал закладу: організація простору за барною стійкою пов’язана з підбором оптимальної ширини проходу;

  • задній бар – спеціальна зона бару, де зберігаються напої та продукти.

Існують різні стандарти барної стійки, але із матеріалів рекомендується нержавіюча сталь. Завдяки даному металу обладнання відрізняється презентабельністю, буде практичним та довго прослужить.

Як правильно організувати робоче місце бармена

Навіть якщо заклад не бар, а стандартний ресторан, продумана барна стійка може приносити до 60% прибутку. Вона завжди знаходиться в центрі уваги відвідувачів, тому повинна відповідати загальному інтер’єру, мати підвищений показник функціональності.

Схема барної стійки має бути детально продумана, а все обладнання бажано вбудувати в конструкцію. Це необхідно, тому що техніка часто погано вписується в загальний інтер’єр, якщо не враховувати стилі hi-tech и loft.

Конструкція барної стійки та робота бармена

Те, як виглядає барна стійка зсередини, важливо лише для бармена, але це не означає, що цьому пункту можна приділяти менше уваги. Від параметрів станції залежить те, наскільки якісною виявиться робота персоналу, тому організація робочого місця бармена має бути виконана правильно.

Місце для зберігання чайників та посуду необхідно підбирати так, щоб бармен мав до них моментальний та нічим не обмежений доступ. Розміри стільниці слід вибирати з урахуванням того, щоб на ній вільно розміщувалися келихи, а рухи відвідувачів та бармена не були обмежені. Для підвищення надійності її ширина повинна становити не менше 5 см.

Організація робочого місця у барі може бути виконана так, щоб при замовленні 70-80% напоїв бармен зміг приготувати їх, не сходячи з місця. Ергономіка барної стійки надасть бармену більш сприятливі умови при роботі, якщо висота обладнання не перевищуватиме 150 см. У професійних стійок цей показник дорівнює 114 см, тому бармену не потрібно постійно напружувати та піднімати руки.

Барна стійка в барі – необхідне обладнання

У процесі часто використовуються:

  • кавомашини;

  • блендери;

  • комбайни;

  • соковитискачі;

  • льодогенератори;

  • холодильники і так далі.

Влаштування барних стійок безпосередньо залежить від асортименту закладу. Тому станція має бути розроблена таким чином, щоб все необхідне обладнання можна було зручно розмістити у її конструкції..

Докладніше можете ознайомитися з асортиментомбарних станцій в розділібарного обладнання нашого інтернет-магазину.

В связи с поднятием цен на металл стоимость изделия уточняйте у менеджера. ЗВОНИТЕ: +38 (098) 447 22 66 Відхилити