Яке обладнання необхідне для кафе, ресторану: основні моменти
Щоб підготувати точний перелік обладнання для кафе, потрібно враховувати напрям роботи закладу та наявний бюджет, а отже важливо дотримуватись таких рекомендацій:
-
Не можна економити, але це означає покупку тільки дорогого. У той же час не слід купувати вживану систему опалення, кондиціювання або вентиляції. Тобто має бути дотриманий баланс цін та потреб.
-
Правильно поважайте бюджет — рентабельним має бути обладнання для ресторану, список необхідного складається на підставі профілю підприємства, потім проводяться розрахунки, і тільки потім робляться покупки.
Яке обладнання потрібне для кафе: загальні вимоги для організації громадського харчування
-
Кількість місць. Це дозволить визначити навантаження на пристрої та місткість виробничих шаф. Не говорячи вже про те, що від цього показника залежить обсяг меблів у зал для клієнтів.
-
Закріплення точної площі робочого приміщення. Перш ніж визначитися з тим, що потрібно для кухні та кафе, на початку організації підприємства потрібно виділити площу для роботи персоналу. Наприклад, у маленьких приміщеннях технічно неможливо розмістити все, що потрібно для приготування їжі, і доведеться чимось обмежуватися — підбирати негабаритні холодильні камери, компактні печі тощо.
-
Розрахуйте продуктивність. Визначити, яке необхідно обладнання для кафе, просто після точного розрахунку балансу між швидкістю і різновидом страв, які будуть присутні в меню. Тому його потрібно скласти на цьому етапі хоча б приблизно. В результаті легко зрозуміти, чи варто переплачувати за функціонал та велику потужність. Крім того, можна визначити, яке додаткове необхідне обладнання для відкриття кафе потрібно: електромангали, тістоміси, грилі, гаки для розміщення м’яса і т.п.
Приблизний список обладнання для кухні, ресторану
Бо багато в організації закладу громадського харчування в основному залежить від профілю роботи, замислюючись про те, якого типу придбати обладнання в кафе, список керівника може бути різним. Зазначимо приклади пристроїв та технічних меблів, які потрібні закладам різних форматів:
-
Класичний кафе. Часто спеціалізується на кухні різних країн, що повністю формує перелік усіх приладів та аксесуарів. Наприклад, в японській кухні просто не обійтися без столу для обробки риби, в італійській знадобиться стіл для замішування тіста.
-
Фастфуд. Думаючи про те, яке потрібне обладнання для кафе швидкого харчування, керівництву потрібно пам’ятати, що такий заклад спеціалізується в основному на сніданках, обідах. Значить, першочерговим завданням є швидко, ситно нагодувати клієнта. Швидше за все знадобляться кавоварки, шашличні установки, марміти, різні грилі та візки, а також лінії роздачі для швидкого вибору та реалізації страв.
-
Пекарня. Для таких закладів купується обмежена кількість специфічного обладнання для кафе, список переважно складається з холодильних, пічних пристроїв та вітрин для зберігання свіжої випічки.
Також перерахуємо стандартне обладнання, необхідне для кафе будь-якого формату:
-
плити и жарочні шафи — потужність та розміри залежать від характеру страв та продуктивності;
-
обробні та холодильні столи та інше спеціалізоване холодильне обладнання;
-
виробничі шафи та виробничі столи для розміщення продуктів харчування довгого зберігання, аксесуарів, начиння.
Наші консультанти завжди готові відповісти на питання про те, що потрібно для кафе, ми підберемо обладнання в короткі терміни або візьмемося за проектування та оперативне виготовлення персональних замовлень.